Aproape 800 de candidaţi suceveni care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice marți, 19 iulie.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, trei candidați au fost notați cu 10 la lucrarea scrisă.

Este vorba despre o candidată cu domiciliul în Cluj-Napoca, ce a susținut proba la Suceava, Emanuela Cazan, care a dat examenul pentru un post în învățământul preșcolar.

Cu 10 a fost evaluată și lucrarea Elenei Gabriela Gagniuc, la consiliere pedagogică, dar și cea a Geaninei Alina Lissov, care a susținut titularizarea la disciplina farmacie.

De cealaltă parte, 155 dintre cei care au susținut proba au primit calificative între 1,99 și 4,99, 244 au note din intervalul 5-6,99, iar 358 au note între 7-9,99.

52,7% dintre cei care au susţinut testarea au luat peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular.

La nivel național, rata notelor (inițiale) peste 7 obținute de candidați este 48,68%.

Potrivit Ministerului Educației, județele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Bucureşti, Neamţ, Argeş, Prahova și Dâmboviţa au avut cele mai bune rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7 (peste 50% din total candidați).

Județele Călăraşi, Giurgiu, Tulcea și Mehedinţi au avut cele mai slabe rezultate.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7,00 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post de titular. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Contestațiile se depun la sediul IȘJ Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie.