Un bărbat din Gălănești, aflat în penitenciar de mai bine de un an de zile, după ce a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, de la consum de alcool, tulburarea ordinii și liniștii publice și până la ultraj față de trei polițiști, a primit o nouă condamnare, pentru infracțiunea de amenințare.

Pedeapsa rezultantă în cazul lui Costică Dumitru Șorodoc este de 2 ani și 3 luni de închisoare, a stabilit Judecătoria Rădăuți, sentința putând fi atacată cu apel.

Principalele fapte care i-au adus pușcăria bărbatului din Gălănești au fost comise în luna mai a anului trecut.

Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați la acea vreme că șoferul unui Mercedes cu numere roșii s-a deplasat în mod haotic în trafic și a intrat cu mașina într-un copac, fiind după toate probabilitățile băut.

Polițiștii au constatat că pe DN 2H, în Gălănești, în apropiere de calea ferată, este un autoturism Mercedes, în șanț, avariat. Un alt șofer le-a relatat polițiștilor că în timp ce rula la volanul mașinii sale pe raza comunei Vicovu de Jos, a observat cum Mercedesul iese de pe o stradă secundară în fața sa, fără ca șoferul să se asigure. Șoferul respectiv a mai precizat că cel de la volanul Mercedes-ului rula în mod haotic, astfel că l-a claxonat pentru a-l avertiza. Acesta din urmă a început să facă gesturi amenințătoare, a relatat martorul, după care a plecat în urmărirea sa.

În timpul acestei urmăriri, la Gălănești, șoferul Mercedesului a pierdut controlul asupra mașinii, aceasta lovind un copac și oprindu-se în șanț.

Inițial, șoferul suspect a părăsit mașina, după care a revenit, când polițiștii erau deja la fața locului. Polițiștii au stabilit în scurt timp că este vorba de un localnic de 41 de ani, din Gălănești, Dumitru Șorodoc, care a recunoscut că el a condus Mercedesul.

Polițiștii i-au cerut acestuia să sufle în etilotest, însă bărbatul a refuzat. Polițiștii l-au dus pe bărbat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde au constatat că acesta devine tot mai agresiv, refuzând orice colaborare, astfel că au decis să îl încătușeze. 

Polițiștii au consemnat în raportul făcut superiorilor că bărbatul a devenit tot mai agresiv și fizic, încercând să-i lovească.

Circul a continuat și la Spitalul municipal Rădăuți, unde bărbatul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice.

Aici, la spital, bărbatul a încercat în mod repetat să plece și l-a împins pe unul dintre agenții de la Compartimentul Rutier Rădăuți venit în sprijinul colegilor de la Gălănești.

În cele din urmă, inculpatul a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni de ultraj, plus infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice și conducere sub influența alcoolului.