Polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au continuat cercetările într-un caz de agresiune destul de grav, petrecut pe drum public, în urma căruia doi bărbați au fost agresați, unul suferind leziuni serioase. Agresiunea s-a petrecut pe 14 iulie iar a doua zi, vineri seară, pe numele celor doi agresori au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Joi, în jurul orei 17.45, Secția Rurală de Poliție Șcheia a fost sesizată prin 112 de către o femeie, din staul Zaharești, comuna Stroiești, care a sesizat că tatăl și concubinul său au fost agresați, în urma unui conflict izbucnit pe stradă, în zona în care sunt două magazine din sat (denumirea locală a zonei ”La Dan”). Un bărbat a fost lovit cu un scaun în cap iar apoi s-au împărțit pumni și picioare. Unul dintre cei agresați a suferit leziuni care necesită 14-16 zile de îngrijiri medicale, au stabilit medicii. Leziunile nu i-au pus în pericol viața bărbatului, dar sunt serioase.

Având în vedere că agresiunea s-a petrecut în loc public, de față de mai mulți martori, cărora li s-a creat o stare de indignare, polițiștii au extins ancheta și cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Vasile și Ionuț Băițan, localnici, au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de ”loviri și alte violențe”, ”vătămare corporală din culpă” și tulburarea ordinii și liniștii publice. Vineri seară, pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul poliției județene. Cei doi urmau să fie audiați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care va stabili ce măsuri restrictive va lua mai departe.

”Polițiştii au atras în nenumărate rânduri atenția că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Ofițerul de poliție a amintit că este al doilea caz din această săptămână în care se iau măsuri de reținere în arest față de autori de fapte cu violență. La începutul săptămânii, trei bărbați implicați într-o agresiune, pe terasa unui bar din Cârlibaba, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor dar și a turiștilor de pe raza județului polițiștii suceveni acționează cu efective sporite în cadrul ”Planului de Măsuri Estival 2022” care este implementat pe perioada sezonului de vară. Acțiunile vizează prevenirea infracțiunilor contra persoanei, contra patrimoniului dar și creșterea gradului de siguranță rutieră.