Un pod de lemn care traversează râul Șomuzul Mare a fost distrus aproape în totalitate de un incendiu care s-a extins de la flăcările care au cuprins vegetația uscată din apropiere. Incidentul a avut loc joi dimineață și a fost observat de un localnic din Dolheștii Mari, care a sunat la serviciul unic de urgență 112 pentru a cere ajutorul pompierilor.

La fața locului a fost trimisă o autospecială, iar pompierii care au acționat au reușit să stingă focul. Din păcate, podul de lemn a fost afectat în proporție de 80% și nu mai poate fi utilizat. Din acest motiv, circulația a fost oprită și acest aspect a fost semnalizat. În aceste condiții, sătenii care au terenuri în zona denumită ”La Blagani” trebuie să caute alte rute ocolitoare.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost pus intenționat la vegetația uscată, iar de acolo s-a extins la pod. Pentru că în zonă nu există camere de supraveghere, polițiștii încearcă acum să dea de urma autorului incendierii. Reprezentanții Primăriei Dolhești spun că podul a fost reabilitat în cursul anului 2000, cu bârne de stejar, iar valoarea prejudiciului este de aproximativ 95.000 de lei.