Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care a comis un jaf la o cafenea din Iaslovăț, la începutul acestui an, intrând în unitate cu un pistol cu gaze, a fost condamnat definitiv la pedeapsa rezultantă de 3 ani și o lună de închisoare. Tânărul a sperat să obțină o pedeapsă mai mică la apel, însă judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au menținut decizia primei instanțe.

Elisei Boca, din Cajvana, se află după gratii, în arest preventiv, din data de 25 ianuarie, perioada deja executată urmând a fi scăzută.

Dacă inițial s-a ascuns și a încercat să scape de răspundere, ulterior tânărul și-a recunoscut faptele.

Tânărul a plecat de la locul comiterii faptei cu un autoturism marca Mercedes A Class și provine dintr-o familie înstărită. Acesta a comis fapta mai mult din teribilism.

În seara zilei de 24 ianuarie, înarmat cu un pistol, cu gluga pe cap și cu masca pe figură, Elisei Boca a intrat într-o cafenea din Iaslovăț. A amenințat-o pe gestionară, care a deschis casa, de unde autorul jafului a luat o parte din încasări. Autorul a plecat liniștit ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar fata a pus mâna pe telefonul mobil și a alertat poliția.
Autorul a fugit cu suma de 1.386 de lei. Inițial, s-a recuperat suma de 764 de lei, restul prejudiciului fiind achitat ulterior de tatăl tânărului. De altfel, Judecătoria Rădăuți a luat act că persoanele vătămate nu au pretenţii de natură civilă de la inculpat.

Tânărul a fost judecat și condamnat pentru comiterea infracțiunii de ”tâlhărie calificată”, ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.