Lumea sportului local a devenit mai săracă odată cu pierderea doctorului Traian Căldare, supranumit părintele voleiului sucevean, care s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, în zorii zilei de miercuri, 13 iulie.

Cetăţean de onoare al municipiului Suceava şi posesor al Diplomei Academiei Olimpice, Traian Căldare a îmbrăcat de-a lungul timpului tricourile echipelor CSU Braşov, Tractorul Braşov, Universitatea Cluj, iar timp de 6 ani a fost antrenor secund şi în acelaşi timp medic al lotului naţional masculin de tineret al României.
De numele său se leagă începuturile voleiului sucevean de performanţă, odată cu mutarea sa la Suceava, în 1958, de când s-a implicat activ în rezolvarea problemelor de natură financiară şi socială ale echipei Voinţa, înfiinţată în 1955.
Printre jucătorii de valoare descoperiţi şi formaţi de Traian Căldare se numără Gabriel Udişteanu, născut la Fălticeni, care avea să ajungă căpitanul echipei naţionale de volei a României, în perioada de glorie a anilor 1965-1977, fiind ales în primii 6 jucători ai selecţionatei mondiale de către Federaţia Internaţională de Volei.
A fost un om trup și suflet pentru voleiul sucevean, așa că trecerea sa în eternitate a produs regrete enorme în lumea sportului și în rândul celor care l-au cunoscut și apreciat.

Corpul neînsuflețit va fi depus în seara zilei de miercuri, 13 iulie, la capela din spatele Bisericii „Sfânta Înviere” (Trei Clopote), din centrul municipiului Suceava, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la orele prânzului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!