Ministerul Educației a suplimentat numărul de locuri în toate cele cinci colegii militare din țară, de la 600 la 816, pe listele actualizate ale Colegiului Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc figurând 48 de candidați noi admiși.

Inițial, la colegiul câmpulungean au fost admiși 120 de elevi (47 de fete și 73 de băieți), numărul de locuri alocat păstrându-se constant la admiterile din ultimii ani.

Odată cu suplimentarea transmisă de ministerul de resort, numărul cadeților care vor îmbrăca din toamnă uniforma militară la Câmpulung urcă la 168.

Motivul suplimentării locurilor din acest an, cu 216 locuri la nivel național, ar fi numărul mare de candidați care au avut ca opțiune pentru studiile liceale un colegiu militar.

Cât privește cei 48 de noi cadeți de la Câmpulung, aceștia au medii de admitere între 7,58 și 7,91 și provin în mare parte din județe ale Moldovei – Neamț, Iași, Botoșani, Bacău, Suceava.

În acest an, 552 de candidați au participat la etapa I a admiterii la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

În țară sunt cinci colegii militare - Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.
890 de candidați au avut ca opțiune admiterea la unul dintre colegiile menționate.