Peste 900 de candidaţi care vor o carieră didactică s-au înscris pentru a susţine, în acest an, concursul de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar, proba scrisă fiind programată pentru miercuri, 13 iulie.

Proba va începe la ora 9:00, în trei centre de concurs din municipiul Suceava, candidații fiind repartizați după cum urmează: 296 – Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, 341 – Școala Gimnazială ”Miron Costin” și 292 – Colegiul Tehnic ”Petru Muşat”.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (154 de candidați), învățământ primar în limba română (150), educație fizică și sport (100), limba şi literatura română (92), limba și literatura engleză (58), matematică (57), psihopedagogie specială (24), istorie (22), biologie (22), limba și literatura franceză (19), geografie (18), educație socială (17), religie ortodoxă (15), transporturi – maiștri instructori (12), chimie (11), economie (11).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. 

Însă o notă mare la concursul de titularizare nu garantează candidaților şi un loc ca profesor titular deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs foarte puțin posturi. 

În județ, sunt doar 100 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, pentru anul școlar 2022-2023, 21 în mediul rural, 79 în mediul urban.

 

·        Pe 19 iulie vin rezultatele

„Candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore. Subiectele și baremele de evaluare pentru cele 51 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava. 

Rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediul IȘJ Suceava, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul IȘJ Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie.