Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au pus sub acuzare un inculpat, pentru luare de mită, fiind vorba de un șofer care a fost prins în stare avansată de ebrietate la volan, iar în timp ce era dus la spital, pentru recoltarea de probe de sânge, a încercat să mituiască un agent cu suma de 200 de lei.

Luni după-amiază, în jurul orei 16.30, un apel la 112 ajuns la Secția Rurală Adâncata anunța că în zona Zvoriștea se deplasează un șofer care este băut. Mașina a fost trasă pe dreapta la Stânca-Zvoriștea, la volan fiind un bărbat care mirosea a alcool. Aparatul etilotest a confirmat concentrația de 1,30 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, alcoolemie foarte mare.

”Cu ocazia conducerii la Spitalul Județean Suceava pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a oferit bani celor doi agenți de poliție pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu referitoare la procedura de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, după conducerea la sediul subunității de poliție în vederea întocmirii procesului-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, a oferit din nou bani celor doi agenți de poliție, iar ulterior a dat suma de 200 lei unuia dintre aceștia, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în legătură cu constatarea  infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au arătat procurorii, care au lucrat la acest caz împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Șoferul pericol public a fost reținut pentru 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar, cu mai multe interdicții și obligații impuse.

Inculpatul va răspunde penal atât pentru infracțiunea de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei în sânge, cât și pentru infracțiunea de dare de mită.