818 candidați care vor o carieră în învățământul preuniversitar au susținut, miercuri, examenul de ocupare a posturilor, testarea scrisă având o durată de patru ore.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, dintre cei 929 de candidați înscriși și validați, 111 au absentat, iar alți 58 s-au retras din examen.

Metodologia le permite să părăsească sala de examen fără a preda lucrarea și fără a figura ca absenți.

Testarea a fost organizată în trei centre de examen din municipiul Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială ”Miron Costin” și Colegiul Tehnic ”Petru Muşat”, începând cu ora 9.00. Lucrările vor fi corectare într-unul din centrele de evaluare de la nivel național, stabilite de Ministerul Educației.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 19 și 20 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 27 iulie. Din 29 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. Reamintim că în școlile din județ sunt vacante doar 100 de posturi care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular). Dintre acestea, 21 sunt în mediul rural și 79 sunt în mediul urban.