Copiii din municipiul Suceava vor avea parte de spectacole gratuite de teatru de păpuși pe toată perioada vacanței de vară. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a spus că în urma succesului de care s-au bucurat spectacolele de teatru de păpuși care au avut loc în perioada Târgului de Sânziene „Produs în Bucovina” s-a luat decizia organizării unor astfel de reprezentații pe tot parcursul lunilor iulie și august, în mai multe locații din municipiul Suceava.

„La Târgul de Sânziene <Produs în Bucovina> am debutat cu o serie de activități noi, fiind prezentate o serie de spectacole de teatru de păpuși. Interesul deosebit față de aceste spectacole ne-a determinat să ne gândim și să organizăm pe perioada întregii vacanțe de vară spectacole de teatru de păpuși, în mai multe locații din oraș”, a precizat Niculai Barbă, care a spus că aceste spectacole au început să fie organizate încă de pe data de 1 iulie. Spectacolele sunt prezentate de actorii atelierul de teatru de păpuși din cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a declarat că spectacolele de teatru de păpuși vor avea loc la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în cartierele Ițcani și Burdujeni, precum și în parcul central al Sucevei. „Recent am finalizat întregul program pentru lunile iulie și august. În zilele de miercuri și joi, de la ora 12:00, spectacolele au loc la Biblioteca Județeană <I.G. Sbiera>, apoi vineri mergem în Ițcani, la Centrul Multifuncțional, fostul cinematograf Arta din acest cartier, tot de la ora 12:00. În weekend, sâmbătă și duminică, spectacolele vor avea loc în Parcul Central sau în Parcul Copilului din Burdujeni. Cu excepția zilei de sâmbătă, când spectacolele au loc la ora 17:00, celelalte spectacole se desfășoară la ora 12:00”, a explicat Niculai Barbă.

El spus că aceste spectacole vor fi organizate până la finalul lunii august. „Este o activitate care a stârnit un real interes din partea copiilor și părinților, o activitate pe care o vom susține pe perioada vacanței”, a afirmat Niculai Barbă. El a precizat că după începerea noului an școlar, aceste spectacole de teatru de păpuși vor fi organizate în mai multe locații din județ.