La Muzeul Satului Bucovinean va avea loc, în perioada 29-31 iulie 2022, manifestarea de tradiție „Lume, Lume… Hai la Târg!”, organizată de Muzeul Național al Bucovinei. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, între orele 9:00-20:00. Pe ulițele satului bucovinean vă veți întâlni cu meșteri și creatori populari (peste 100 de participanți) într-o expoziție cu vânzare ce va cuprinde produse meșteșugite din toate zonele etnografice ale țării, bunătăți tradiționale și produse de anticariat pentru toate gusturile și buzunarele.

Nu vor lipsi obiecte din ceramică, sculpturi în lemn, împletituri din diferite materiale, icoane pe lemn şi sticlă, măşti populare, ouă încondeiate, costume populare etc. În acest fel, meșterii populari își promovează meșteșugurile și vând din produsele pe care cu multă trudă le realizează.

Chef Cătălin Scărlătescu va susține timp de 3 zile un show gastronomic cu demonstrații culinare de factură tradițional românească, produse pregătite chiar sub ochii vizitatorilor. 

Pe tot parcursul vizitei, publicul va fi surprins de momente artistice susținute de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, care îi va încânta cu muzică, joc și voie bună, printre casele de poveste ale satului bucovinean. Prețul biletelor de intrare la eveniment: 4 lei - adulți, 2 lei - pensionari, 1 leu - elevi/studenți.