Un bărbat care a comis o faptă gravă de agresiune asupra unui polițist de frontieră, la Ulma, și-a aflat pedeapsa finală, stabilită de Curtea de Apel Suceava.

Agresorul are de achitat o amendă penală de 5.620 de lei, în condițiile în care o parte din amendă a fost scăzută în contul celor 85 de zile de arest preventiv pe care acesta le-a executat.

Agresiunea s-a petrecut pe 16 noiembrie 2021, în jurul orei 2.30 din noapte, când un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina se afla în patrulare, de serviciu, pe raza satului Lupcina, comuna Ulma.

”În timp ce persoana vătămată, agent de poliţie în cadrul S.P.F. Brodina, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu un coleg, agent şef de poliție, pe raza localităţii Lupcina, a fost lovit cu capul în zona gurii, fiindu-i provocate leziuni traumatice care necesită 5 - 6 zile de îngrijiri medicale şi a fost ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Fapte foarte grav așadar, în special prin prisma tupeului. 

Mihai Adrian Macovei a fost identificat ca autor, reținut și apoi arestat, până pe 8 februarie a.c.

Chiar dacă a executat aproape trei luni de arest preventiv și are de achitat o amendă penală destul de consistentă, se poate spune că inculpatul a scăpat destul de ușor.