Trei tineri din Botoșani au fost puși sub acuzare și arestați într-un dosar de înșelăciune cu bancnote de euro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie-iulie 2022, cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 și 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice, mai multor persoane din județul Botoșani, care, la rândul lor, ar fi încercat să le schimbe în case de schimb valutar. 

Escrocii schimbau practic euro de tipul bancnote suvenir, iar victimele își dădeau seama că erau înșelate abia când ajungeau la case de schimb valutar.

Nu este vorba de falsuri foarte autentice, ci chiar de bancnote suvenir. E drept, bancnote care imitau destul de bine una reală, însă pe care apărea inscripția ”Souvenir”.

Legătură cu Suceava este că bancnotele erau procurate din județul nostru. 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară.

Polițiștii au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr de 20 de ani, din municipiul Dorohoi, fiind descoperite asupra sa 25 de bancnote de 100 și 50 de euro, precum și 9 telefoane mobile.

În continuarea cercetărilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 2.800.000 de dolari și aproximativ 70.000 de euro, de la o societate comercială din județul Suceava, de la care s-ar fi aprovizionat persoanele bănuite de comiterea faptelor.

În total, în acest dosar au fost condus la audieri nouă persoane, din care trei au fost reținute în arest. Cei trei tineri au fost ulterior arestați preventiv.