Prefectura Suceava a transmis că, în momentul de față, candidații care au promovat proba teoretică pentru permisul auto se pot înscrie la proba de traseu pentru categoriile B, C și D în a treia decadă a lunii august 2022. Potrivit aceleiași surse, examinările la proba de traseu pentru categoria A sunt în momentul de față blocate până când va fi disponibil un examinator atestat.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a amintit că în ultimele două luni, începând de pe 16 mai și până pe 17 iulie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a beneficiat de un sprijin consistent prin detașarea examinatorilor de la alte servicii similare din țară, în această perioadă reușindu-se examinarea a aproape 7.900 de candidați și reducerea timpului de așteptare până la susținerea probei practice la circa o lună și jumătate.

„Țin să aduc mulțumiri domnului chestor Florentin Brăcea și domnului comisar-șef Marius Petrache din structura Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru disponibilitatea și înțelegerea pe care le-au manifestat în rezolvarea, chiar și parțială, a problemei existente la Suceava. În același timp, le mulțumesc tuturor examinatorilor pentru efortul pe care l-au depus pe parcursul celor două luni”, a spus Alexandru Moldovan, care a adăugat că „suntem pe deplin conștienți că mai sunt multe de făcut pentru ca serviciile oferite de structura de permise și înmatriculări din județ să se ridice la nivelul de calitate așteptat de către cetățeni. Problema resursei umane, a numărului de examinatori, rămâne în atenția noastră permanent și sperăm că demersurile pe care le-am întreprins până acum vor da roade”.

Prefectul le-a solicitat viitorilor candidați pentru obținerea permisului auto să aibă răbdare și să înțeleagă această situației, el dând asigurări că în ceea ce privește instituția pe care o conduce „punem pe primul plan nevoile cetățeanului”. Alexandru Moldovan a arătat că în perioada 16 mai – 17 iulie 2022, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor 17 servicii similare din țară și din București, au susținut examinarea pentru categoriile și subcategoriile A, B, C, D pentru un număr de 7.872 candidați dintr-un total de 8.779 persoane programate. Din totalul de 7.872 candidați examinați au fost declarate ”admis” 5.466 persoane, respectiv 69,44%.