O nouă tragedie s-a produs în pădure, în timpul lucrărilor de tăiere și exploatare a lemnului, de această dată pe raza satului Bogata, comuna Baia.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 7.30, polițiștii de la Secția Rurală Mălini au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în locul denumit „peste talpa” care aparține de Ocolul Privat Fălticeni Bogata a avut loc un accident în pădure, un vârf de copac căzând peste un muncitor. La fața locului a ajuns și echipaj medical de la Fălticeni, care din păcate a constatat decesul lui Ghiorghi Dohotariu, în vârstă de 55 de ani, angajat al unei firme de exploatare din comuna Baia, care desfășura activități de exploatare în pădurea ocolului silvic privat. Bărbatul lucra pe postul de ”legător de TAF” iar în timpul exploatării, sâmbătă dimineață, un vârf de arbore a căzut peste el, nelăsându-i șanse de supraviețuire.

Procedural, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „uciderea din culpă”, pe parcursul anchetei urmând a se trage concluzii referitoare la cine este vinovat de producerea tragediei.

Fiind vorba de un accident mortal, ancheta se va derula sub coordonarea unui procuror.