Asociaţia pentru Cultură şi Solidaritate „Peter Tomaschek” din Siret și Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi, în parteneriat cu Primăria municipiului Rădăuți, Așezământul „Sf. Leontie” Rădăuți și Institutul Polonez București, anunță lansarea proiectului „Folkever 3 în 1”, ediţia a XIV-a, în perioada 5-6 august 2022. Invitații din acest an sunt muzicienii Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Dinu Olărașu, Eugen Toboș și Cosmin Vaman.

Programul de anul acesta: 5 august, ora 18:00: Așezământul „Sf. Leontie” din Rădăuți – Întâlnire cu copiii și concert susținut de Cosmin Vaman și Eugen Toboș; 6 august, ora 19:00: Casa de Cultură a municipiului Rădăuți – Concert Ada Milea („în 2, 3 sau 4”) și Dinu Olărașu. Prețul biletelor pentru acces este de 30 de lei/15 lei copii, studenți și pensionari, și se pun în vânzare de pe 20 iulie, la casieria Casei de Cultură a municipiului Rădăuți.

 

·        Schimburi de bune practici în domeniul managementului cultural, activităţi socio-culturale

Directorul festivalului, Ioan Mateiciuc, a spus că obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural din zona istorică Bucovina. Scopul proiectului este acela de promovare a excelenței în rândul tinerilor și a comunităților implicate, prin propunerea unei oferte culturale multidisciplinare. „Principalele activităţi ale proiectului sunt: schimburi de bune practici în domeniul managementului cultural, activităţi socio-culturale (lansări de carte şi reviste culturale, lecturi publice, expoziţii de fotografie, colocvii, dezbateri și conferințe pe teme literare şi istorice, teatru, concerte de muzică folk, pop şi muzică clasică)”, a mai explicat Ioan Mateiciuc.

Proiectul îşi propune satisfacerea unui interes public general pentru cultură, prin îmbinarea armonioasă în cadrul festivalului a artelor promovate de participanți din țară și din străinătate. Proiectul, mai spun organizatorii, încurajează participarea activă a cetăţenilor la viaţa cultural-artistică a zonei prin invitarea mai multor personalităţi marcante din domeniul socio-cultural. Persoana de contact: Mateiciuc Ioan, director festival, telefon 0746.132.218, mateiciucioan@yahoo.com .