Muzeul Național al Bucovinei găzduiește, în perioada 31 iulie-31 august,

la Muzeul de Istorie, Expoziția „Artă şi Artefacte”, realizată în cadrul proiectului cultural Atelier de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a V-a.

Vor fi expuse publicului peste 150 de piese, create de 61 de copii inițiați în tainele arheologiei, în cadrul Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, creații inspirate după artefactele cucuteniene, păstrate în colecția de arheologie a Muzeului Național al Bucovinei.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 31 august, la ora 17:00.

Proiectul pentru copii a vizat valorificarea educațională a Colecţiei de Arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, cea mai veche şi mai numeroasă colecţie a instituţiei, reprezentând aproximativ jumătate din toate bunurile inventariate. O importanță deosebită o deține Colecția Culturii Cucuteni, care însumează piese de categorie tezaur și fond, un număr total de 17.866 de bunuri culturale de patrimoniu – fragmente ceramice, vase întregi și întregite, idoli zoomorfi și idoli antropomorfi. Atelierul de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a V-a, a avut ca tematică Cultura Cucuteni.

La vernisaj, organizatorii vor acorda tuturor participanților la Atelierele de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte” diplome de „arheolog junior”. Până la sfârșitul lui august, la vernisaj, Muzeul de Istorie vă așteaptă să-i treceți pragul, între orele 10:00 – 18:00, pentru a vizita expoziția. Intrarea este liberă.

Mai multe informații puteți obține sunând la telefon 0230/216439, interior 114, e-mail: proiecte.finantare@muzeulbucovinei.ro