Un tânăr din comuna Ulma, care în luna mai a anului trecut a provocat un accident soldat cu decesul unui pieton, și care era beat la momentul la care a provocat tragedia, și-a aflat pedeapsa finală la Curtea de Apel Suceava. Autorul accidentului a beneficiat de o ușoară reducere a pedepsei, în condițiile în care pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului i s-a aplicat o pedeapsă de 5.400 de lei amendă penală.

Cristian Sebastian Midac are de executat 1 an și 4 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, și de achitat o amenda penală de 5400 de lei, sentința fiind definitivă.

Pe 24 mai 2021, în jurul orei 20.40, Sebastian Midac, în vârstă de 22 de ani, conducea un autoturism marca Opel Insignia pe drumul județean din Ulma, pe direcția Brodina către frontiera de stat, și, când a intrat în depășirea unei autoutilitare staționate, a pierdut controlul asupra direcției de mers. Autoturismul în care erau patru oameni a intrat în derapaj, acroșând un VW care era staționat în afara carosabilului, dar și pe pietonul Dumitru Costil, în vârstă de 54 de ani, care se afla în spatele autoturismului parcat. Lovit în plin și proiectat în șanț, bărbatul în vârstă de 54 de ani a murit în scurt timp.  

Și doi dintre pasagerii aflați în autoturismul Opel Insignia au suferit leziuni, însă nu grave.

Tânărul care a provocat accidentul mortal era sub influența băuturilor alcoolice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au solicitat arestarea inculpatului după ce probele de sânge au indicat alcoolemia în sânge de 1,09 g/l alcool pur în sânge, prima probă, respectiv 0,87 g/l, conform probei doi.

În privința laturii civile, urmașii decedatului s-au ales cu despăgubiri diminuate de către instanța de apel.

Societatea de reasigurare Euroins România SA are de achitat celor două părți civile principale câte 50.000 de lei fiecăreia, în loc de 100.000 de lei.