1.151 de candidați suceveni s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care se va desfășura în perioada 16 – 29 august.

Este încă o șansă de a obține diploma de bac pentru cei care nu au reușit să promoveze sesiunile anterioare sau pentru cei care încă nu au participat la testare.

Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în patru de centre de examen din municipiul Suceava - Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, CN „Petru Rareș”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Candidații din toamnă vor susține probele scrise înaintea celor orale. Astfel, proba scrisă la limba română este programată pentru 16 august, urmată de proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) din 17 august și proba la alegere a profilului și specializării de pe 18 august.

Evaluarea competențelor la limba română, probă orală, se va desfășura în perioada 22 – 23 august, evaluarea competențelor digitale, pe 25 august, evaluarea orală a competențelor la o limbă străină - 26 și 29 august.

Elevii vor afla notele pe 31 august, etapă urmată de contestații. Pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Nivelul de dificultate al subiectelor din toamnă va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină probele scrise și să fie notat cu cel puțin 5 la fiecare dintre acestea și să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise.