Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat că municipalitatea a obținut noi fonduri europene pentru asfaltări în municipiul Rădăuți, în valoare de aproape 840.000 de lei. Bogdan Loghin a declarat că ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat un contract de finanțare în valoare de 838.292,97 lei, pentru modernizare străzi în municipiul Rădăuți.

Loghin a explicat că proiectul a fost depus la Grupul de Acțiune Locală Urban Rădăuți în primul trimestru al anului 2021. „Alături de funcționarii primări, de Consiliul Local, dar și de echipa de la GAL Urban Rădăuți, am reușit să atragem noi fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere din municipiul nostru din bani europeni, dă roade. Sumele de bani recuperate prin semnarea acestui contract de finanțare, plus cele 2 milioane de euro obținute prin Programul <Anghel Saligny>, vor fi folosite pentru modernizarea unui nou lot de străzi din municipiul Rădăuți”, a precizat Bogdan Loghin.

El a reamintit că, recent, Primăria Rădăuți a primit o finanțare de nu mai puțin de 6,1 milioane de euro prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Bogdan Loghin a precizat că Primăria Rădăuți a primit finanțare pentru două proiecte extrem de importante pentru acest municipiu, cu o valoare totală de 30,5 milioane de lei. Loghin a spus că unul dintre cele două proiecte, de 20,5 milioane de lei, va fi implementat pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Rădăuți. El a explicat că aceste lucrări vor completa investițiile care se vor realiza printr-un proiect al operatorului de apă și canal ACET Suceava, care în momentul de față se află în proceduri de licitație. Prin al doilea proiect, de 10 milioane de euro, vor fi modernizate cu asfalt mai multe străzi care sunt cu balast în momentul de față, respectiv str. Al. Odobescu, str. Zorilor, str. Îmbinată, str. Podurilor, str. Pandurilor, str. Plevnei, str. Gh. Doja, str. Cucului, str. George Coșbuc, str. Vasile Conta, str. Ion Grămadă și str. Mică.