Vineri, 12 august, au demarat lucrările la una din cele mai importante investiții pentru locuitorii comunei Mitocu Dragomirnei. Este vorba de proiectul intitulat ”Construcția rețelelor de apă și apă uzată”, ca parte a proiectului ”Dezvoltarea Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava”. Valoarea proiectului este de 7 milioane de euro, iar durata de execuție este de 30 de luni, fiind un pas important spre dezvoltare, confort și civilizație. Lucrările sunt finanțate din bani europeni, cu implicarea Consiliului Județean Suceava.

”De subliniat este implicarea directă a domnului Gheorghe Flutur - președintele Consiliului Județean Suceava, care a deblocat proiectul, cu ajutorul domnului Marcel Boloș - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. În acest sens, locuitorii comunei Mitocu Dragomirnei vor beneficia de o rețea de 18 km de apă și 18 km de canalizare, ce va deservi  700 de locuințe racordate (doar acest proiect). O mare importanță o are faptul că Mitocu Dragomirnei va racorda rețeaua de alimentare cu apă de la stația din Ițcani, apa provenind din Berchișești – apa de munte a Moldovei, iar rețeaua de canalizare va fi racordată la municipiul Suceava”, a arătat Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei.

Mai trebuie amintit că în comună vor veni și alți bani. Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” s-a obținut suma de 14.560.000 de lei pentru asfaltarea drumurilor din localitate. Pentru ca lucrările de asfaltare să înceapă, trebuie asigurată mai întâi rețeaua de apă și canalizare, pentru a nu se mai interveni cu lucrări, după asfaltare.

”Prin acest pas făcut de Primăria Mitocu Dragomirnei, împreună cu Consiliul Județean Suceava, ACET Suceava și EPTISA, comuna poate deveni fără îndoială stațiune turistică de interes local și național, așa cum ne dorim cu toții. Urmează o perioadă de dezvoltare foarte puternică pentru comuna Mitocu Dragomirnei, astfel încât locuitorii să se poată mândri cu o comună modernă și dezvoltată, de standard european”, a concluzionat primarul Radu Reziuc.