Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că ministrul Dezvoltării și lucrărilor publice, Cseke Attila, va fi prezent săptămâna viitoare, joi, 18 august 2022, în județul Suceava pentru a aduce mai multe vești foarte bune pentru suceveni. Gheorghe Flutur a arătat că Cseke Attila va vizita doua lucrări ale Consiliului Județean Suceava aflate în execuție, primul dintre acestea fiind drumul județean 208C Liteni - Valea Glodului - Vulturești - Pleșești - Hârtop - Fălticeni finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), care este finalizat în proporție de 98% și care leagă Valea Șomuzului de Valea Sucevei. Flutur a precizat că pentru acest drum a mai rămas de consolidat un versant pe o porțiune de mai puțin de 100 de metri, unde au fost alunecări de teren.

„Al doilea obiectiv care va fi vizitat este Grădinița Specială Fălticeni, ale cărei corpuri de clădire sunt în curs de modernizare. Lucrările la această grădiniță,, care se adresează unor preșcolari cu deficiențe sunt finalizate în proporție de peste 50%, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) pe axa 8”, a spus șeful administrației județene.

El a adăugat că ministrul Dezvoltării va participa la Primăria Fălticeni la deschiderea primului șantier finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), o creșă pentru copii, beneficiar fiind municipalitatea fălticeneană.

„Tot în acest program o veste foarte bună pentru tot ce înseamnă ansamblul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, monument ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO”, a declarat Gheorghe Flutur. El a anunțat că ministrul Dezvoltării va semna în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a directorului general al Companiei Naționale de Investiții (CNI) proiectul de consolidare a ansamblului arhiepiscopal Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în valoare de 25 milioane de euro, fonduri europene.

„Acesta este cel mai ambițios proiect pentru un moment UNESCO în județul Suceava din ultimii ani și are în vedere o consolidare a tuturor construcțiilor, inclusiv a bisericii Sf. Gheorghe, a sediului arhiepiscopal, a chiliilor și a celorlalte clădiri, acestui obiectiv urmând să i se dea o accesibilitate mai facilă și să pună in valoare potențialul uriaș al acestui important monument UNESCO”, a încheiat Gheorghe Flutur.