Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat că liberalii susțin creșterea veniturilor tuturor românilor. Ioan Balan a arătat că, în acest sens, PNL este preocupat ca aceste creșteri să fie sustenabile de la buget, dar și ca afacerile din România să poată susține aceste majorări. „Așteptăm analizele pe care înțelegem că le fac ministrul Muncii și ministrul Finanțelor. Până atunci amintim că România și-a asumat prin PNRR să stabilească un mecanism predictibil pentru creșterea anuală a salariului minim, agreat cu patronatele și sindicatele. De asemenea, tot în cadrul PNRR ne-am asumat ca valoarea de referință a punctului de pensie să crească în mod predictibil anual. Toate acestea sunt reforme și jaloane în PNRR”, a spus Ioan Balan.

El a dat asigurări că fiecare măsură adoptată de Guvernul condus de PNL are în vedere beneficiile pentru economie și pentru oameni, cu atât mai mult în contextul dificil economic din momentul de față. Deputatul PNL de Suceava a subliniat faptul că actualul Guvernul condus de PNL a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani, a crescut rata de absorbție a fondurilor europene la 64,5%, la un nivel egal cu al Germaniei, și a adoptat măsuri de sprijin care ajută în mod real economia și oamenii prin păstrarea locurilor de muncă și pentru a face față creșterilor de prețuri.

În același timp, Ioan Balan a amintit că pachetul „Sprijin pentru România” a venit în sprijinul cetățenilor vulnerabili în proporție de 40% și al mediului de afaceri în proporție de 60%. „Imediat după lansare, Guvernul a început implementarea măsurilor din pachet. În context, amintim că este în vigoare măsura cuprinsă în pachetul Sprijin pentru România, prin care de la 1 iunie angajatorii pot majora salariile angajaților, opțional, cu 200 de lei, fără ca suma să fie impozitată”, a încheiat Ioan Balan.