Un șofer care efectua un transport de material lemnos s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei, iar o cantitate de aproape 4 mc a fost confiscată. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, în urma unei sesizări venite de la un activist de mediu. Acesta a sunat la Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului și a reclamat că un cap tractor cu remorcă, care circula din direcția Cacica spre Păltinoasa, erau supraîncărcate.

Polițiștii au oprit mașina vizată și au constatat că în acte există aviz de însoțire a mărfii pentru cantitatea de 19,3902 mc în privința autoutilitarei, respectiv pentru cantitatea de 26,7296 mc lemn rotund în cazul remorcii. Ansamblul de vehicule a fost însoțit la Depozitul Podu Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde au fost chemați reprezentanții ISCTR, dar și cei ai Gărzii Forestiere.

Autoutilitara și remorca au fost descărcate, iar după măsurătorile efectuate s-a constatat că este material lemnos suplimentar. Mai exact, în autoutilitară era în plus cantitatea de 1,4446 mc lemn rotund specia molid, în timp ce în remorcă a rezultat o cantitate suplimentară de 2,2964 mc lemn rotund specia molid față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. Cantitatea de 3,741 mc material lemnos a fost confiscată.