De miercuri până duminică, orașul Vicovu de Sus găzduiește cea de-a doua ediție a Cupei „Ion Nistor”, o competiție care a adunat la start crema minifotbalului românesc. Practic, pentru patru zile Vicovu de Sus va deveni capitala minifotbalului din țara noastră, în condițiile în care întrecerea va avea pe tabloul de concurs formații de calibru ca Tazmannschaft București, una dintre cele mai titrate echipe din România, Premier Iași, multiplă câștigătoare a Ligii Magice, HNH Klausenburg, campioană a Clujului și învingătoare la Balkan Cup, în Bulgaria, Corvinul, câștigătoarea ultimelor opt ediții ale Campionatului de minifotbal Hunedoara, Regio Liriada, care domină în ultimii ani întrecerea municipală din Brașov, Belfoot Iași, campioana Ligii Speranțelor, Juventus, cea mai cunoscută echipă din Sibiu, Vasco da Gama Bistrița, Arsenal Iași, Site Bau Neamț, Liberto Iași sau Fiesta Roman.

Din județul Suceava și-au anunțat prezența la Cupa „Ion Nistor” echipe cunoscute precum Mihu Acoperișuri, Fritehnic, Bucovina Bădeuți, Bucovina Vicov, Juventus Costișa, Amicii Casa Group, Lucas Shoes Vicovu de Sus sau Bucovina Rădăuți. În total, 24 de grupări vor lupta pentru câștigarea celei de-a două ediții a Cupei „Ion Nistor”.

Eforturile depuse pentru a aduna la un loc o asemenea pleiadă de echipe campioane a fost unul pe măsură, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei Vicovu de Sus și al edilului Vasile Iliuț, care este un mare susținător al sportului. De asemenea, în organizarea turneului s-au implicat activ Lucian Tărâță, Iosif Cârdei și Dimitrie Bîru, care prin efortul lor au reușit să atragă un număr important de sponsori.

Așa se face că premiile puse la bătaie de organizatori sunt cu adevărat impresionante: 15.000 de lei pentru echipa câștigătoare a Cupei „Ion Nistor”, 9.000 de lei pentru locul al doilea, 6.000 de lei pentru locul al treilea și 3.000 de lei pentru locul al patrulea.