30 de tineri voluntari suceveni participă, în perioada 9 - 11 august, în proiectul „Bootcamp pentru voluntari”, o tabără ce vizează închegarea comunității de voluntari din județ. Tinerii provin din diverse ONG-uri, printre care Salvați Copiii, Filiala Suceava, Clubul Interact, Consiliul Județean al Elevilor, Asociația Creativities, și, bineînțeles, Asociația Hope 4 Humanity, organizatorul evenimentului.

Tabăra este organizată de Asociația Hope 4 Humanity, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava și al sponsorilor privați.

Evenimentul durează trei zile, cu două nopți de cazare la cort într-o zonă amenajată pentru camping.

Prima zi a fost dedicată activităților de teambuilding, ulterior urmând activități non-formale, de formare și recreative.

Tabăra este una prietenoasă cu mediul, prin cazarea asigurată într-o zonă pitorească din județul Suceava, mesele exclusiv bazate pe surse vegetale și materialele sustenabile ce vor fi folosite în cadrul atelierelor. De asemenea, mesele vor avea formă de „mese câmpenești” și „clacă”, pentru a crește gradul de coagulare al grupului, pentru schimburile de obiceiuri și deprinderi culinare și pentru dezvoltarea abilităților de lucru în echipă în activități fizice.

„Obiectivele proiectului sunt: promovarea voluntariatului în rândul tinerilor; asigurarea vizibilității și oferirea unor informații de calitate despre organizațiile de tineret și activitățile de tineret; promovarea unui stil de viață sănătos; stimularea deprinderilor de viață și cetățenie activă; creșterea calității proiectelor comunitare din partea organizațiilor de tineret locale”, informează organizatorii.

Tabăra mai urmărește susținerea organizațiilor de tineret și a grupurilor informale din Suceava, oferind un spațiu de lucru colaborativ, de cunoaștere interorganizațională și de colaborare pentru parteneriate ulterioare.

Pentru a urmări rezultatele acestui proiect, ce interesați pot accesa paginile de Facebook și Instagram ale Asociației Hope 4 Humanity. De asemenea, dacă există persoane, afaceri locale sau organizații care doresc să susțină astfel de proiecte, voluntarii ONG-ului sunt disponibili și la adresa de email contact@hope4humanity.ro