Sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat debutează marți, 16 august, cu proba scrisă la limba și literatura română, testare la care sunt așteptați aproape 600 de candidați.

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

De altfel, bacalaureatul din august este încă o șansă de a obține diploma de bac pentru cei care nu au reușit să promoveze sesiunile anterioare sau pentru cei care încă nu au participat la testare.

În total, s-au înscris 1.151 de candidați suceveni la sesiunea care se va desfășura în perioada 16-29 august.

Proba de marți, 16 august, este urmată de proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) din 17 august, unde figurează 707 candidați.

La ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și specializării, de pe 18 august, s-au înscris 698 candidați.

Evaluarea competențelor la limba română, probă orală, se va desfășura în perioada 22-23 august (193 de candidați), evaluarea competențelor digitale - 25 august (194 de candidați), evaluarea orală a competențelor la o limbă străină - 26 și 29 august (202 candidați).

Elevii vor afla notele pe 31 august, etapă urmată de contestații. Pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

 

·        Patru centre de examen

Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în patru de centre de examen din municipiul Suceava - Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, CN „Petru Rareș”, Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Accesul candidaților în centrul de examen, la probele scrise, se face în intervalul 7:30-8:30, conform metodologiei.

Timpul destinat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de 3 ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină probele scrise și să fie notat cu cel puțin 5 la fiecare dintre acestea și să obţină media 6, cel puţin, la probele scrise.