Primarul din Liteni, Tomiță Onisii, a semnat, vineri, contractul de execuție a lucrărilor din cel mai mare proiect cu fonduri europene implementat în orașul Liteni. Tomiță Onisii a spus că este vorba despre lucrările pentru modernizarea a opt kilometri de drumuri prin proiectul european finanțat prin Axa 13 din cadrul POR, „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”. Contractul a fost semnat cu firma SC Vulturii SRL din Botoșani.

„Efectiv astăzi am semnat contractul celui mai mare proiect care s-a derulat până acum în Liteni. Este vorba despre componenta de drumuri a acestui proiect, urmând ca pentru componenta de construcții și spații verzi să semnăm contractul după finalizarea procedurilor de licitație”, a spus Onisii. El a arătat că cei opt kilometri de drumuri se vor asfalta în satele Liteni, Roșcani și Corni. Primarul din Liteni a estimat că în aproximativ două săptămână vor începe lucrările la drumurile prinse în acest proiect. Tomiță Onisii a arătat că pentru componenta de drumuri a proiectului, valoarea contractului semnat a fost de aproape 11 milioane de lei.

El a amintit că tot prin proiectul european finanțat pe Axa 13 va fi construită o casă de cultură nouă, va fi mansardat corpul B al școlii din Liteni și vor fi amenajate două spații verzi noi, unul în spatele actualei case de cultură și unul în satul Rotunda. Valoarea totală a proiectului european este de 9,5 milioane de euro.