Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, o femeie care va răspunde pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, cu referire la tentativă de omor.

Este vorba de o femeie din Dărmănești, în vârstă de 50 de ani, care și-a bătut crunt concubinul, cu o bâtă din lemn de un metru și jumătate, a rezultat din cercetări.

  Ancheta polițiștilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a fost destul de complexă, agresiunea petrecându-se pe mai multe etape, de la crâșmă și până acasă la cei doi. S-au ridicat probe, imagini video, iar femeia a fost dusă inclusiv la reconstituirea faptei. 

Scenele violente s-au petrecut în seara zilei de 19 iunie, la Dărmănești și au început la un bar din sat, unde femeia i-a dat o palmă bărbatului. Ambii erau în stare avansată de ebrietate, iar administratorul magazinului le-a cerut să plece.

Cei doi s-au conformat și au plecat spre casă.  

De precizat că anterior femeia mai avusese ieșiri violente asupra bărbatului, pe fond de consum de alcool, deși nu figurează cu antecedente penale.

Pe drum spre casă, cei doi s-au certat, iar din cercetări rezultă că bărbatul i-a adresat amenințări repetate și cuvinte jignitoare.

Mihaela Bodnariuc a reacționat extrem de violent.

Prezentăm mai jos scenariul agresiunii, descris de procurori:

”Inculpata a hotărât să se răzbune, astfel încât s-a înarmat cu o bâtă din lemn având lungimea de 1,6 metri şi a iniţiat un atac asupra persoanei vătămate aplicându-i mai multe lovituri, atât la nivelul capului, cât şi la nivelul întregului corp, în condiţiile în care aceasta era căzută la sol, lipsită de apărare.

La scurt timp inculpata a intrat în locuinţă, abandonând victima, care se afla într-o în stare gravă, în faţa porţii de acces. După aproximativ 10 minute, aceasta a revenit şi văzând că persoana vătămată sângerează abundent în zona capului, a ajutat-o să se ridice şi a transportat-o în locuinţă, unde i-a acordat un prim ajutor. În jurul orei 02:50 inculpata  s-a deplasat la locuinţa unei vecine, căreia i-a cerut ajutor, rugând-o să îi transporte la spital, iar aceasta, după ce s-a deplasat la locuința celor doi și a observat starea gravă în care se afla victima, a recomandat inculpatei să solicite o ambulanță, lucru pe care aceasta l-a făcut după aproximativ 45 minute, inițial nefiind de acord, convenind cu victima să declare că a căzut şi s-a lovit”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Bărbatul a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 64-65 zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie.

În aceste condiții, fapta a fost încadrată la infracțiunea de tentativă de omor, în forma agravantă a faptei comise în familie.

Procesul în care va fi judecată femeia va începe la Tribunalul Suceava. 

Inculpata se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.