Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit, iar un tânăr de 20 de ani se află în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava după ce BMW-ul condus de primul cu viteză foarte mare, în timp ce fugea de poliție, s-a răsturnat de mai multe ori.

Accidentul final tragic s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.30. Un echipaj de la Poliția orașului Vicovu de Sus a efectuat semnal de oprire, pe DN 2H, zona Bivolărie, unui autoturism BMW care era condus în mod haotic.

Șoferul BMW-ului și-a continuat deplasarea în viteză spre Putna, polițiștii plecând în urmărire cu semnalele acustice și luminoase. 

Urmărirea a continuat câțiva kilometri până ce șoferul BMW-ului, profitând de mașina superioară, a reușit să pună distanță față de autospeciala de poliție. Cel puțin așa spun polițiștii din echipaj, care au precizat că au pierdut urma BMW-ului, iar după aproximativ trei kilometri, la Gura Putnei, au găsit BMW-ul răsturnat în afara carosabilului.

Lângă mașină a fost găsit decedat un bărbat, iar la aproximativ 25 de metri era un tânăr, proiectat din BMW în timpul răsturnării. Așadar, ambii ocupanți ai mașinii erau proiectați în exterior.

Primele cercetări indică faptul că la volan s-a aflat Florin Dumitru Ghețău, din Putna, cel care din păcate a fost găsit decedat. Pasagerul, Răzvan Fodor, din Straja, a fost transportat la Spitalul Județean Suceava în stare de comă.

Joi, acesta a fost operat, fiind internat pe secția ATI, în stare foarte gravă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Rădăuți și Vicovu de sus, cu sprijinul celor de la Serviciul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Accidentul are drept cauză certă viteza excesivă, fiind suspectat și un posibil consum de alcool, care va fi confirmat sau infirmat de probele recoltate la autopsie.

 

·       Refuzul de a opri la semnalul poliției, frecvent în zona Vicov. Prețul poate fi chiar viața

 

Din păcate, mulți șoferi care nu sunt în regulă și-au făcut un obicei din a nu opri la semnalul polițiștilor, mai ales pe timp de noapte. Statistic, de departe, cu cele mai multe cazuri de acest gen se întâlnesc polițiștii de la Vicovu de Sus, urmați de cei de la Marginea și Gălănești, practic cei care acoperă zona Rădăuți-Vicov-Putna. Adesea, pentru a face față acestei probleme cunoscute, Serviciul Rutier Suceava a trimis echipaj suplimentar pe zona Vicov. Practic, se acționează cu două echipaje pentru a exista șanse mai mari ca șoferii care nu opresc la semnal să fie opriți ori măcar identificați ulterior.

Destul de mulți sunt cei care reușesc să scape de urma poliției cu prețul unei curse foarte periculoase, care îi pune în pericol în primul rând pe ei, apoi pe polițiști și pe alți participanți la trafic. Din păcate, cazul din noaptea de joi spre vineri confirmă din plin această realitate despre care polițiștii au avertizat în mai multe rânduri.