Un tânăr în vârstă de 20 de ani, cu permis de conducere obținut acum mai puțin de o lună de zile, a provocat un accident după ce a pierdut controlul asupra mașinii și a pătruns pe sens opus. Accidentul soldat cu trei răniți s-a produs luni seară, în jurul orei 21.15, pe drumul județean dintre Frasin și Stulpicani.

Din cercetările poliției rezultă că șoferul în vârstă de 20 de ani, din Frasin, în timp ce conducea un autoturism Audi, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a lipsei de experiență, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism Skoda condus regulamentar din sens opus de o șoferiță în vârstă de 44 de ani, din Frasin.

În urma coliziunii au ajuns la spital cei doi conducători auto și încă o femeie, pasager în autoturismul Skoda. Tânărul în vârstă de 20 de ani care ar fi provocat accidentul a suferit un traumatism cranian, în timp ce cealaltă conducătoare auto a suferit un hematom frontal.

Cei trei nu aveau, în principiu, leziuni grave.

Totuși, tânărul în vârstă de 20 de ani nu a putut fi verificat cu etilotestul. Femeia a suflat în etilotest, rezultând alcoolemie 0.

Verificând baza de date polițiștii au constatat că tânărul care a provocat accidentul din data de 26 septembrie are permis de conducere din data de 1 septembrie a.c.

Prin urmare, lipsa de experiență în condus este considerată cauză a accidentului, cumulată cu viteza neadaptată la condițiile de drum.