Președintele Organizației Județene Suceava a PMP, Marian Andronache, a solicitat demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Marian Andronache a precizat că un ministru al Educaţiei trebuie să fie un model pentru întregul sistem de educație, în mod egal pentru elevi şi pentru profesori. „Sorin Cîmpeanu s-a dovedit, de-a lungul timpului, un vajnic apărător al plagiatorilor, prin proiectele impuse pentru modificarea Legii Educaţiei. Nu la fel de consecvent a fost şi atunci când a fost vorba despre protejarea drepturilor şi intereselor elevilor din România. Eliminarea burselor de merit este un astfel de exemplu”, a spus Andronache.

El a adăugat că PMP cere răspunsuri clare de la Sorin Cîmpeanu pentru acuzaţiile de plagiat. Liderul PMP Suceava consideră că declaraţiile sfidătoare oferite opiniei publice nu arată o atitudine demnă de un ministru „şi mai ales unul al Educaţiei".

„PMP spune clar că plagiatul este o formă de furt şi oricine se face vinovat de furt trebuie să plece din funcţia publică, indiferent de postul pe care îl ocupă”, a încheiat Andronache.