Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat joi că municipalitatea va pune la dispoziție în mod gratuit piața din Ițcani pentru membrii Asociației „Produs în Bucovina” dacă aceștia vor dori acest lucru. Prezent la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”, Ion Lungu a spus că dacă membrii acestei asociații vor fi de acord, propunerea lui este ca piața din Ițcani să fie folosită gratuit de aceștia timp de un an.

Lungu a amintit că piața din Ițcani este dotată cu 25 de căsuțe din lemn, 40 de mese, standuri cu cele mai bune condiții pentru produse lactate și din carne, dar și grupuri sanitare, toate fiind noi. „Iată că venim în sprijinul celor de la <Produs în Bucovina>. În măsura în care sunt de acord, le punem la dispoziție piața Ițcani un an de zile gratuit, îi invităm să ne spună pentru a da o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Vrem să vedem cum se formează un vad acolo, pentru că din păcate astăzi această piață nu funcționează la parametrii pe care noi ni i-am fi dorit”, a spus primarul Sucevei.

El a adăugat că pentru a dezvolta această piață, primăria a început să organizeze evenimente în această locație, cum este și „Festivalul Zacuștii”, care va avea loc pe 26 octombrie 2022.