Bazinul de înot de la Școala Gimnazială Nr. 3, una dintre cele mai apreciate facilități puse la dispoziție elevilor de acolo, dar și altor copii care vor să învețe să înoate ori să se antreneze, a intrat în reparație capitală.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că decizia referitoare la aceste lucrări a fost luată în primăvară, cu conducerea școlii, după ce a vizitat bazinul de înot, în acest sens municipalitatea alocând suma de 1.066.000 lei.

“Se lucrează la consolidarea structurii de rezistență a bazinului, la schimbarea gresiei, s-a înlocuit instalația cu schimbătoare de căldură  pentru încălzirea apei din bazinul de înot.

Municipalitatea este preocupată de menținerea în stare de funcționare  calitativă a acestui bazin care este folosit de elevii școlii și de mulți copii care se antrenează pentru performanță în  domeniul înotului”, a precizat Ion Lungu.

Ultima reparație capitală la Bazinul de înot de la Școala Gimnazială Nr. 3 a avut loc în urmă cu 15 ani, mai exact în anul 2007, costurile fiind suportate tot de municipalitate, iar în 2016 a fost reabilitată fațada clădirii în care funcționează.

Bazinul de înot va fi redeschis la data de 1 decembrie 2022, în urma graficului stabilit cu constructorul.