Un muncitor care lucra în tura de noapte la vagoane cisternă cu produse petroliere aflate în zona gării Dornești a ajuns la spital cu un traumatism cranian și fracturi la picioare după ce a căzut de pe vagonul pe care lucra. Apelul la numărul de urgențe 112 a fost efectuat în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2.45.

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor de la Secția Rurală Marginea a rezultat că muncitorul Petrică N., angajat la UNICOM SA Dornești, angajat ca manipulator marfă, se afla pe un vagon-cisternă, unde manevra un furtun pentru transbordarea produselor petroliere, iar la moment dat s-a dezechilibrat și a căzut, de la o înălțime de aproximativ 5 metri și jumătate.

Un alt angajat al societății a sunat la 112, un echipaj medical ajungând la fața locului. Bărbatul a căzut pe suprafață dură, suferind traumatisme la picioare, dar lovindu-se serios și la cap.

Muncitorul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, având diagnosticul preliminar „traumatism cranian, fractură de femur stâng și observații fractură femur drept”.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal privind „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, respectiv „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru a fi lămurite mai multe aspecte, legate în principal de cum s-a produs accidentul, dar și de respectarea măsurilor de securitate în muncă.