O nouă stradă din zona centrală a municipiului Suceava a fost reabilitată și modernizată. Finalizarea lucrărilor efectuate pe strada Republicii, care face legătura între strada Mihai Viteazul, din fața Colegiului Național ”Petru Rareș”, cu strada Vasile Bumbac, ajungând în spatele magazinului Bucovina, înspre Palatul de Finanțe, a fost anunțată de către viceprimarul Lucian Harșovschi.

„S-a turnat un nou covor asfaltic, s-au refăcut trotuarele, s-au schimbat bordurile și s-au înlocuit geigerele și capacele de canal.

Mai mult, au fost reabilitate și aleile care fac legătura între str. Republicii și str. Anastasie Crimca, unde a fost montat și un sistem modern de iluminat. De asemenea, a fost creată și o parcare de reședință, acolo unde terenul a permis (blocul 14 - 400 mp)”, a explicat viceprimarul Sucevei.

Conform datelor tehnice de realizare a lucrării, a fost reabilitată o suprafață stradală de 1400 mp, cu o suprafață de trotuar de 234 mp, fiind montați 320 de metri liniari de bordură mare, 346 metri liniari de bordură mică, fiind turnate 199 tone de strat binder și 130 tone de strat de uzură.

Lucrarea face parte din programul „Modernizarea Sucevei de la scara blocului”, inițiat de administrația locală, care continuă în perioada următoare, cât timp permit condițiile meteo.