Un individ care și-a ucis vecinul în luna noiembrie a anului trecut, prins în urma unei anchete complexe a judiciariștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, și-a aflat pedeapsa finală luni, 10 octombrie.

Mihai Iacob, din Fălticeni, individul trimis în judecată pentru infracțiunea de omor, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, soluția fiind emisă de Tribunalul Suceava și menținută și de Curtea de Apel Suceava.

Pe 12 noiembrie 2021, un bărbat din satul Petia, comuna Bunești, a fost găsit mort în propria locuință. Mihai Țăranu, în vârstă de 63 de ani, avea un cuțit înfipt într-un ochi, dar și mai multe urme de violență pe corp. Bărbatul, cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice, locuia singur, iar cadavrul său a fost descoperit de un vecin care a și alertat autoritățile. Ancheta a fost foarte complicată pentru că nimeni nu a vrut să colaboreze, iar bărbatul nu prea relaționa cu nimeni. Mergând pe fir, anchetatorii au format un cerc de suspecți. Autorul, Mihai Iacob, a lucrat la o stână la Petia, unde a lucrat o perioadă și victima.

În seara crimei, autorul a venit să bea cu bărbatul de 63 de ani, în casa acestuia. După ce mințile s-au înfierbântat, Iacob a ucis folosindu-se chiar de briceagul victimei. După mai multe lovituri de cuțit, individul i-a înfipt victimei cuțitul în ochi. Autorul a fost printre suspecți de la început și a fost audiat, dar nu a recunoscut nimic. Probe nu prea au fost în primă fază, astfel că a urmat o anchetă complexă.

Chiar dacă autorul a acționat cu mult sadism, mobilul faptei nu prea există. Consumul exagerat de alcool pare a fi dus la deznodământul tragic.