Timp de trei zile Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit, în cursul săptămânii trecute, activități din cadrul proiectuluiErasmus +, intitulat  „SFM VR - Sustainable Forest Management through Virtual Reality”. Proiectul este unul de promovare a managementului durabil al pădurilor în Europa, utilizând tehnologii moderne de instruire în domeniul forestier și este cofinanțat de Uniunea Europeană.

Instituția coordonatoare a proiectului este Compania TTS din Finlanda, iar partenerii asociați sunt CTRL Reality din Finlanda, Training2000 din Italia și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Ei au organizat în format hibrid la Suceava, miercuri 5 octombrie, webinarul „Realitatea virtuală și managementul durabil al pădurilor - instrumente și tehnologii pentru instruirea în managementul durabil al pădurilor”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului Balada din Suceava, grupând prezentări ale cadrelor didactice de la Facultatea de Silvicultură din Suceava, ale partenerilor din cadrul proiectului și ale unor invitați din străinătate.

Printre invitații participanți, interesați de managementul forestier sustenabil, s-au aflat experți din domeniul silvic, reprezentanți ai Asociației Forestierilor din România (ASFOR), precum și cadre didactice și elevi de la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, care au avut ocazia să testeze echipamentele de realitate virtuală și aplicația VR pilot dezvoltată în cadrul proiectului și adaptată managementului forestier sustenabil.

Specialiștii din cadrul Facultății de Silvicultură din Suceava vor continua colaborarea cu partenerii externi pentru implementarea unor tehnologii moderne în managementul resurselor forestiere, apreciind potențialul inovativ imens pe care acestea îl au în educația silvică.