Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Teatrul Municipal Matei Vișniec, Centrul Cultural Bucovina și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, organizează în data de 14 octombrie a.c. evenimente culturale menit să-l omagieze pe Ciprian Porumbescu, compozitorul bucovinean născut în Șipotele Sucevei, cunoscut astăzi sub numele de Stupca.

La ora 14.00 va avea loc un vernisaj cu lucrări ale elevilor de la catedra de arte vizuale, prezentat de prof. dr. Raluca Schipor Baban, iar la ora 17.00 se vor auzi acordurile muzicii clasice în sala Teatrului Matei Vișniec, oferit publicului sucevean de către elevii și profesorii Colegiului de Artă.

„Oamenii îl cunosc exclusiv pe Ciprian Porumbescu drept muzicianul care a compus <Crai Nou>, <Pe-al nostru steag e scris Unire>, <Trei Culori>, faimoasele hore: <Hora de la Stupca>, <Hora Brașovului> sau <Hora Prahovei>. Este drept că opera sa însumează un număr impresionant de peste 200 de piese, însă puțini știu că a cules piese de folclor, a scris poezii, a scris articole pentru diverse publicații ale vremii. Cea mai cunoscută piesă muzicală românească peste hotare este <Balada lui Ciprian Porumbescu>, piesă inclusă în repertoriul orchestrei școlii. Sperăm ca publicul meloman să se bucure alături de elevii și profesorii lor îndrumători de o seară încărcată de vibrație înaltă și trăiri autentice”, a transmis directoarea Colegiului de Artă, prof. Alexandra Bejinaru.