Înainte de a merge la școală, copilul învață abilități de bază și trăiește într-un mediu familial care îi transmite (conștient sau nu) o serie de atitudini față de persoane și învățare, care îi pot fi de folos sau îl pot sabota în procesul adaptării la mediul școlar și pe parcursul învățării.
Școala nu poate face ceea ce părinții nu fac și invers. Fiecare instituție, atât cea a familiei, cât și a școlii, are roluri bine definite, iar împreună se completează și potențează, nu se anulează, nici nu se înlocuiesc una pe alta. Implicarea părinților înseamnă prezența activă în demersul învățării prin asigurarea de materiale necesare, suport logistic, explicații, încurajări, medierea conflictelor, blândețe, înțelegere, disponibilitate.
Din dorința de a-i apropia pe copii de școală, Primăria comunei Pătrăuți, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți și expertul în parenting dr. Marius Marici, au organizat luni, 10 octombrie, o primă întâlnire cu părinții din comună, cu tema „Cum să-l motivezi pe copil să-i placă școala?”.
Întâlnirea a trezit interesul părinților pentru o mai bună și eficientă comunicare în familie în așa fel încât interesul fiecărui membru să fie centrat pe educație și responsabilizare. Învățăm împreună să iubim școala și să o privim ca pe a doua familie, locul iubirii, încrederii și dezvoltării armonioase a fiecărui copil. Dr. Marius Marici a prezentat părinților și cadrelor didactice soluții optime pentru o mai bună cooperare în parteneriatul școală-familie. Cu credința că merită să investești în oameni și că oamenii sunt adevărata comoară a unei societăți, domnul primar Adrian Isepciuc își dorește ca alături de școală și familie să încurajeze actul învățării și eficientizării educației.
Prof. Raluca Toader
Comentarii