Doi șoferi depistați băuți la volan sâmbăta trecută în municipiul Fălticeni, unul după ce a fost implicat într-o tamponare, iar altul după ce a fost oprit în cadrul unui control de rutină, au fost reținuți în arest 24 de ore după ce probele de sânge au arătat cât de mari erau concentrațiile de alcool pe care le aveau în sânge.

Un prim caz a intrat în atenția poliției după o sesizare prin 112 cu privire la o tamponare produsă într-o intersecție din Fălticeni după ce un șofer a ignorat indicatorul STOP.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a constatat că șoferul vinovat, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Fălticeni, este în stare de ebrietate. Verificarea cu etilotestul a indicat concentrația de 1,30 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. Rezultatul acestora a indicat imensa alcoolemie de 2.96 g/l alcool în sânge.  

Tot sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Fălticeni, în timp ce acționa pe strada 9 Mai din Fălticeni, a oprit pentru control un Fiat condus de un localnic în vârstă de 55 de ani. În cazul acestuia, alcoolemia în sânge rezultată a fost tot foarte mare, în jur de 2,40 g/l alcool în sânge.

După ce probele de sânge au fost înregistrate la dosar, polițiștii au emis pe numele celor doi șoferi pericol public ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, care va decide ce măsuri restrictive va lua mai departe.