Trei cetățeni turci au fost depistați, miercuri, de polițiștii de Imigrări din Suceava, cu ședere ilegală în România. În data de 12 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Suceava au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României și au depistat într-un tren Suceava-București trei bărbați din Turcia, cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani.

Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul General pentru Imigrări, din verificări a reieșit că cei trei cetățeni turci au intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit țara. 

„Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile de pe teritoriul țării noastre și au fost sancționați contravențional cu avertisment”, se arată în comunicat. De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele celor trei va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Poliției Transporturi Suceava.