Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, un inculpat care  a comis infracțiunea de tentativă de omor asupra fratelui său.

Fapta este recentă, din 27 septembrie a.c., iar autorul a acționat cu lașitate, după ce fratele său s-a întors cu spatele la el.

În acea zi, polițiștii Secției Rurale Marginea au fost sesizați prin 112 despre faptul că doi frați din comuna Burla s-au agresat.

Din cercetări a rezultat că un localnic s-a deplasat la locuința fratelui său, Dumitru Cîrmaciu, în vârstă de 55 de ani. Pe fond de consum de alcool, bărbatul în vârstă de 55 de ani a adus în discuție un litigiu legat de loturile de teren moștenite de la un alt frate, iar spiritele s-au încins.

”L-a atacat violent și complet nejustificat pe fratele său, după care i-a cerut să plece. Persoana vătămată a dat curs solicitării, s-a întors cu spatele la inculpat, s-a îndreptat către uşa imobilului, iar atunci inculpatul, profitând că persoana vătămată era cu spatele la el, l-a lovit în zona spatelui cu un cuţit de bucătărie”, au descris agresiunea procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Fratele înjunghiat a fugit și a cerut ajutor unui vecin, care a sunat la 112, după care a dus victima spre Spitalul Județean Suceava. Graba vecinului a fost justificată, bărbatul înjunghiat fiind în stare gravă.

Victima a fost internată şi supusă unor intervenţii chirurgicale complexe în vederea salvării vieţii. Conform concluziilor medicului legist, leziunile produse persoanei vătămate pot necesita 25-30 zile de îngrijiri medicale, iar acestea au fost de natură a-i pune în primejdie viaţa.

Fapta a fost încadrată așadar fără dubiu la tentativă de omor, atât prin prisma leziunilor, cât și a modului în care a atacat și lovit autorul.

Cauza a fost instrumentată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor lucrători de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava - Serviciul Investigații Criminale și al Secției de poliție rurală Marginea.

Dumitru Cîrmaciu va fi judecat la Tribunalul Suceava pentru tentativă de omor.