Echipele locale de rugby au avut parte de meciuri grele, sâmbătă, în Liga Națională de Rugby, deși au jucat pe propriile terenuri.

CSM Bucovina Suceava a întâlnit echipa cea mai puternică din play-out, Universitatea Cluj, formată din jucători masivi, dar și rapizi în același timp.

Cu un lot restrâns, sucevenii, conduși din teren de antrenorul-jucător Marcel Crețuleac, au început curajos, reușind să înscrie inclusiv un eseu, pe o recuperare a unui balon șutat greșit de un clujean.

La pauză a fost 10-47, în repriza a doua înscriind doar oaspeții, superiori la toate capitolele. Scorul final a fost 10-96, sucevenii având doar minima satisfacție că nu au încasat peste o sută de puncte.

RC Gura Humorului a jucat acasă cu campioana Diviziei Naționale de Seniori din ultimele campionate, Știința Petroșani.

Humorenii au făcut un meci bun, fiind în joc, cum se zice în prima repriză, care s-a încheiat cu scorul de 10-0 pentru oaspeți, dar cu mai multe faze aproape de eseu și pentru gazde.

În a doua repriză, elevii lui Andrei Varvaroi au reușit două eseuri frumoase, prin sud africanul Rohan Schwarz, care a blocat frumos un balon, a recuperat și a trecut de mai mulți adversari și prin Bandol, care a concretizat pe aripă o fază frumoasă a lui Cuciureanu.

Totuși, problema învingătoarei nu s-a pus, scorul final fiind RC Gura Humorului  - Știința Petroșani 14-36.

Humorenii sunt pe locul opt din zece în play-out, iar sucevenii pe locul nouă, poziții care de principiu nu se mai pot schimba în cele două etape care mai sunt de jucat.