Cererea foarte mare de lemn de foc, pe fondul crizei energetice, a dus la epuizarea stocurilor existente la majoritatea ocoalelor silvice din județul Suceava.

Conform datelor furnizate Instituției Prefectului de către Direcția Silvică Suceava, în prezent mai este disponibil lemn de foc, din rășinoase, doar la două ocoale silvice din zona de munte, aproape de granița cu Ucraina – Putna și Falcău.

Cea mai mare cantitate de lemn de foc se găsește la Ocolul Silvic Falcău - 1568,48mc rășinoase, la prețul de 150lei/mc (cu TVA), în vreme ce la Ocolul Silvic Putna sunt disponibili 753,72mc rășinoase, la prețul de 150lei/mc (cu TVA).

La trei două ocoale silvice mai este disponibil și lemn de lucru, tot din rășinoase, cu capătul gros mai mic de 24 cm – 173, 89 mc la OS Falcău, 108 mc la O.S. Dorna Candrenilor și 69,18 mc la OS Putna.

Persoanele interesate pot depune solicitări la ocolul silvic sau la primărie.

Prețurile de valorificare a lemnului de foc - în funcție de specie, sortiment și condiții de livrare - sunt prezentate detaliat pe site-ul internet al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (la secțiunea publicitate anunțuri), precum și la sediile primăriilor și ocoalelor silvice menționate.

http://www.rosilva.ro/articole/preturi_lemn_foc_pentru_populatie__p_2377.htm

Volumul de lemn pe stoc se află într-o continuă dinamică, în funcție de ritmul de exploatare și valorificare a acestuia.