Un șofer din Neamț s-a ales cu mașina distrusă și cu dosar penal după ce a scăpat de sub control autoturismul pe care îl conducea la apropierea de o trecere la nivel cu calea ferată de la intrarea în orașul Dolhasca dinspre Liteni.

Accidentul a fost anunțat la 112 luni, în jurul orei 11.30.

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi, deplasați la fața locului, au constatat că autoturismul a intrat în derapaj și a lovit violent stâlpul instalației care semnalizează trecerea la nivel cu calea ferată. Din fericire, șoferul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Neamț, nu a fost rănit.

În urma impactului, instalația care semnalizează automatizat trecerea la nivel a fost distrusă. Până când instalația va fi reparată, pe acel sector trenurile de pe magistrala 500 Suceava  - București au viteza de circulație limitată la 20 de kilometri la oră.

Fiind vorba de afectarea siguranței feroviare, polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava au deschis dosar penal privind infracțiunea de ”distrugere sau semnalizare falsă”, prevăzută de articolul 322 Cod Penal, infracțiune pentru care se ajunge de obicei la trimitere în judecată.