Primele zăpezi din această iarnă, abundente și foarte grele, au declanșat o serie de fenomene specifice acestor perioade ale anului – ruperea unor crengi sau chiar a unor arbori, din cauza greutății suplimentare.

În urma fenomenelor meteo din ultimele două zile, când au fost două coduri galbene de ninsori abundente, pompierii militari ai Detașamentului Suceava dar și echipe ale Direcției Domeniului Public, din cadrul Primăriei Suceava au intervenit pentru îndepărtarea unor arbori sau crengi care s-au rupt din cauza zăpezii.
Misiunile pompierii militari în municipiul Suceava au fost pe strada Bradetului (zona Balada), strada Mircea Șeptilici (zona Serpentinelor) și în zona Parcului Curtea Domnească (zona centrală).

Multe intervenții au avut și reprezentanții municipalității sucevene, care au acționat pe strada Tineretului, din Burdujeni, pentru îndepărtarea unei sălcii rupte, la fel și pe strada Mărăști, la Piața Mică pentru doi pini, pe strada Mitropoliei tot la o salcie ruptă, pe Ștefan Ștefureac la o răchită ruptă, pe strada Oituz la un pin rupt, în parcul de lângă Spital – zona farmaciei, la o salcie ruptă, pe Serpentine la un pin rupt, în zona Taylan la un corcoduș rupt și niște ramuri căzute, iar în Parcul Central la îndepărtarea unei ramuri groase de stejar.

Directorul DDP Suceava, Marian Andronache, a precizat că până la amiază au fost rezolvate toate situațiile semnalate, intervenindu-se inclusiv cu nacela, unde a fost nevoie.

„Recomandăm populaţiei să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.