Un transport foarte mare de cherestea de proveniență ilegală a fost interceptat de polițiști la Podu Iloaiei-Iași, în acțiune fiind implicată și Garda Forestieră Suceava. Asta pentru că era vorba de un autocamion plecat din Suceava, care era probabil monitorizat. 

“În seara zilei de 18 noiembrie, în cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi de Poliţia oraşului Podu Iloaiei, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvică Iaşi, a fost oprit în trafic un autocamion condus de un bărbat de 51 ani, din judeţul Suceava, autocamion cu care se transporta cantitatea de 15,737 mc cherestea. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că transportul se efectua fără a avea avizul de însoţire al materialului lemnos introdus în aplicaţia SUMAL 2.0”, a transmis Poliția Județeană Iași.

Fiind vorba de o cantitate de peste 10 mc lemn, pe lângă confiscarea lemnului și aplicarea unei amenzi, s-a întocmit și dosar penal, ceea ce aduce, automat, și măsura de ridicare în vederea confiscării a camionului.