Humoreanul Mihai Macovei a avut parte de unul dintre cele mai emoționante momente ale carierei, sâmbăta trecută, în debutul și la finalul meciului pe care România l-a jucat în compania unui adversar redutabil, Samoa, pe Stadionul Arcul de Triumf din București.  

Macovei a marcat selecția cu numărul 100 în tricoul României, impresionantă fiind și cifra care reprezintă numărul de jocuri în care a fost căpitan - 68. Momentul a fost marcat printr-un scurt ceremonial la începutul meciului, urmat de unul la final.

”Mulțumim, căpitane” s-a auzit din piepturile a mii de români.

Mesaje de felicitare pentru căpitan au venit apoi pe ecranele Stadionului Național Arcul de Triumf din Capitală din toată lumea rugbiului mondial, dar și de la mari personalități naționale și internaționale din alte sporturi.

În vârstă de 36 de ani, Mihai Macovei are ca obiectiv să joace încă la nivel înalt până la Cupa Mondială de rugby, care va avea loc în luna septembrie a anului viitor în Franța. Acolo, România este calificată și o așteaptă patru meciuri infernale.   

Din păcate, selecția cu numărul 100 nu a venit chiar într-un moment extraordinar pentru România, care a pierdut clar cu Samoa, 0-22. Oricum, Mihai Macovei a fost unul dintre jucătorii buni de pe teren, a luptat și a reușit câteva faze frumoase. Românii au muncit, s-au sacrificat în apărare, însă pe atac nu au reușit să concretizeze în puncte vreo fază.

Cert este că jucătorii din teren au muncit mult și au reușit să limiteze prin sacrificiu proporțiile scorului, în fața unei echipe superioare, cu jucători pe cât de masivi, pe atât de rapizi.